26/03/2023

16:00-18:30

Witches vs. the Patriarchy: The Body as a Manifestation of Horror

In deze workshop staat het lichaam centraal. Het lichaam dat zowel magical als horrendous is. Het brengt ons van A naar B, maar krijgt ook een enorme puist vlak voor een eerste date; het zorgt ervoor dat we ons staande houden in de wereld, maar het laat ook haren op steeds raardere plekken groeien. Hoe kun je het lichaam gebruiken als inspiratie voor een fantastisch (zowel letterlijk als figuurlijk) horrorverhaal?

Yael van der Wouden studeerde literatuur-wetenschappen en doceert naast creative writing ook storytelling en literatuur-geschiedenis. Haar essays en korte verhalen zijn gepubliceerd in o.a., De Gids, de verhalenbundel De goede immigrantThe Sun Magazine en bij de Jewish Book Council. In 2024 verschijnt haar eerste roman.

Witches vs. the Patriarchy
Witches of the World, unite! Witchcraft is (sinds een eeuw of vijf) weer helemaal terug van weggeweest. Online delen veel moderne heksen hun best practices: wat moet je wel en niet doen als mercury in retrograde is, hoe reinig je je  huis met salie en hoe maak je een pasta pesto met de kruiden uit je tuin (want ja, koken en tuinieren zijn ook gewoon witchcraft). 

En als koken en tuinieren vormen van witchcraft zijn, is schrijven dat zeker! Want wat is er nou magischer dan het creëren van hele werelden met alleen je fantasie en een pen of laptop? In deze workshopreeks die we samen met De Nieuwe Liefde organiseren gaan we kijken naar verschillende vormen van witchcraft en schrijven: hoe kunnen deze elkaar versterken (en hoe kunnen we ze gebruiken om het patriarchaat omver te werpen)?

Alle Witches vs. the Patriarchy-workshops:
Zondag 26 maart: The Body as a Manifestation of Horror door Yael van der Wouden
Zondag 23 april: Astrology as a Tool for Creating Characters door Silvana Sodde
Zondag 21 mei: The Witch in Stories (and in You!) door Jente Posthuma

Meld je uiterlijk 12 maart aan via dit formulier.

Datum: zondag 26 maart 2023
Tijd: 16.00 – 18.30 uur
Locatie: De Nieuwe Liefde, Amsterdam
Tickets: € 13,50 / € 15,-

Bekijk hier al onze workshops.

RECOMMENDED READS