23/04/2023

16:00-18:30

Witches vs. the Patriarchy: Astrology as a Tool for Creating Characters

In deze workshop gaan we aan de hand van natal charts (fictieve) personages creëren. Hoe erg is de chaos die een personage met Gemini in the Big Three veroorzaakt? Hoe verschilt een personage met een Leo rising van eentje met een Leo moon? Je komt in deze workshop meer te weten over de verschillende sterrenbeelden en wat ze betekenen. Daarnaast leer je ook hoe je interessante, ronde en geloofwaardige personages maakt.

Silvana Sodde studeerde (in een grijs verleden) Moderne Westerse Letterkunde, was lange tijd freelance schrijfdocent en is tegenwoordig de drijvende kracht achter The Writer’s Guide (to the Galaxy). Ze is vooral geïnteresseerd in het kruispunt van schrijven/literatuur en politiek/activisme, alles vanuit een feministisch perspectief.

Witches vs. the Patriarchy
Witches of the World, unite! Witchcraft is (sinds een eeuw of vijf) weer helemaal terug van weggeweest. Online delen veel moderne heksen hun best practices: wat moet je wel en niet doen als mercury in retrograde is, hoe reinig je je  huis met salie en hoe maak je een pasta pesto met de kruiden uit je tuin (want ja, koken en tuinieren zijn ook gewoon witchcraft). 

En als koken en tuinieren vormen van witchcraft zijn, is schrijven dat zeker! Want wat is er nou magischer dan het creëren van hele werelden met alleen je fantasie en een pen of laptop? In deze workshopreeks die we samen met De Nieuwe Liefde organiseren gaan we kijken naar verschillende vormen van witchcraft en schrijven: hoe kunnen deze elkaar versterken (en hoe kunnen we ze gebruiken om het patriarchaat omver te werpen)?

Alle Witches vs. the Patriarchy workshops:
Zondag 26 maart: The Body as a Manifestation of Horror door Yael van der Wouden
Zondag 23 april: Astrology as a Tool for Creating Characters door Silvana Sodde
Zondag 21 mei: Zondag 21 mei: The Witch in Stories (and in You!) door Jente Posthuma

Meld je uiterlijk 9 april aan via dit formulier.

Datum: zondag 23 april 2023
Tijd: 16.00 – 18.30 uur
Locatie: De Nieuwe Liefde, Amsterdam
Tickets: € 13,50 / € 15,-

Bekijk hier al onze workshops.