09/06/2023

14:30-17:00

There’s a Workshop for That!: Where Did My Story Go?

De afgelopen jaren zien we het steeds vaker in de boekwinkel liggen: autofiction, een genre waarbij de grens tussen fictie en non-fictie vervaagt en de schrijver zich verdiept in hun eigen leven, dat van hun familie of dat van hun voorouders. De schrijver gebruikt daarvoor de eigen fantasie, maar ook historische bronnen om het verhaal of gedicht vorm te geven. Maar hoe schrijf je over je familie of voorouders wanneer die geschiedenis niet toegankelijk is? Wanneer ze niet gedocumenteerd is of gewist door ons koloniaal verleden? Tijdens deze workshop leer je hoe je een verhaal uit jouw familiegeschiedenis op papier kunt zetten en hoe je de ontbrekende puzzelstukjes op kunt vullen met ‘critical fabulation’ en poëzie. 

Rachel Rumai Diaz is een allround woordkunstenaar die in haar werk op zoek gaat naar de verbinding tussen kunst en activisme. Zowel op het podium als achter de schermen zet zij zich in om bewustzijn te creëren en meer ruimte te maken voor ongehoorde stemmen. Zo werkt ze o.a. voor Stem op een Vrouw en is ze oprichter van het feministisch literair festival Zus en Zo, een platform dat zich richt op intersectionaliteit en modern zusterschap.

There’s a Workshop for That!
Speciaal voor Poetry International Festival: de workshopreeks There’s a Workshop for That! Wie ooit verliefd, licht chaotisch in haar hoofd of een aan weltschmerz lijdende puber is geweest, weet hoe groot de helende kracht van poëzie schrijven kan zijn. Maar kan het ook oplossingen bieden voor problemen waar schrijvers anno 2023 mee worstelen? Tijdens de workshopreeks There’s a Workshop for That! gaan we op onderzoek uit!

Alle There’s a Workshop for That!-workshops:
Vrijdag 9 juni: Where Did My Story Go? door Rachel Rumai
Zaterdag 10 juni: Don’t Quit your Day Job? door Babeth Fonchie Fotchind
Zondag 11 juni: Variations on the Word Love? door Iduna Paalman

Meld je uiterlijk 25 mei aan via dit formulier.

Datum: vrijdag 9 juni 2023
Tijd: 14.30 – 17.00 uur
Locatie: Verhalenhuis Belvédère, Rotterdam
Tickets: € 12,50 / € 25,-

Bekijk hier al onze workshops.