11/06/2023

14:30-17:00

There’s a Workshop for That!: Variations on the Word Love?

Poëzie voor je vrienden, familie, lovers en crushes… of poëzie óver je vrienden, familie, lovers en crushes – hoe schrijf je die? Hoe kun je eigenlijk een goede vriend, geliefde, buur, broer, zus, collega en/of (klein)kind zijn, als je naast alles ook vooral schrijver wilt zijn? Tijdens deze schrijfworkshop door Iduna Paalman leggen we vriendschap én liefde bloot. Aan de hand van gedichten van o.a. Ronelda S. Kamfer, Astrid Haerens, Joost Oomen en Pim Lammers gaan we op zoek naar de betekenis van relaties voor de poëzie: hoe kun jij jezelf zijn te midden van alle mensen en alle woorden?

Iduna Paalman debuteerde met de dichtbundel De grom uit de hond halen, waarmee ze de Poëziedebuutprijs 2020 won. De bundel werd ook genomineerd voor de Ida Gerhardt Poëzieprijs en de C. Buddingh’- prijs, en kreeg een eervolle vermelding van De Grote Poëzieprijs. De Volkskrant riep haar uit tot het literaire talent van 2020. In 2022 kwam haar tweede bundel Bewijs van bewaring uit, waarmee ze de J.C. Bloemprijs won en die genomineerd werd voor de Herman de Coninckprijs. Ze droeg voor op de Nacht van de Poëzie, Lowlands, Crossing Border en Read My World.

There’s a Workshop for That!
Speciaal voor Poetry International Festival: de workshopreeks There’s a Workshop for That! Wie ooit verliefd, licht chaotisch in haar hoofd of een aan weltschmerz lijdende puber is geweest, weet hoe groot de helende kracht van poëzie schrijven kan zijn. Maar kan het ook oplossingen bieden voor problemen waar schrijvers anno 2023 mee worstelen? Tijdens de workshopreeks There’s a Workshop for That! gaan we op onderzoek uit!

Alle There’s a Workshop for That!-workshops:
Vrijdag 9 juni: Where Did My Story Go? door Rachel Rumai
Zaterdag 10 juni: Don’t Quit your Day Job? door Babeth Fonchie Fotchind
Zondag 11 juni: Variations on the Word Love? door Iduna Paalman

Meld je uiterlijk 25 mei aan via dit formulier.

Datum: zondag 11 juni 2023
Tijd: 14.30 – 17.00 uur
Locatie: Verhalenhuis Belvédère, Rotterdam
Tickets: € 12,50 / € 25,-

Bekijk hier al onze workshops.