21/04/2024

14:00-16:00

Boze Bitches Boekenclub – Women that got cancelled for absolutely f*cking nothing

Vrouwen worden nog steeds niet hetzelfde behandeld als mannen, en nergens is dat zo evident dan op het gebied van relaties en seks.* Terwijl er toch zeker (minimaal) twee mensen bij betrokken zijn krijgen vooral vrouwen het zwaar te verduren wanneer er sprake is van een controversiële relatie of een seksschandaal.

Voor deze editie van de Boze Bitches Boekenclub duiken we in de levens van drie beroemde vrouwen die in de nineties gecancelled werden voor absolutely f*cking nothing: Britney Spears, Monica Lewinsky en Pamela Anderson.

We lezen The Woman In Me van Britney Spears, waarin ze haar leven, ervaringen en uitdagingen deelt. Daarna gaan we dieper in op het essay van Monica Lewinsky, “Shame and Survival”, waarin ze haar kant van de affaire met toenmalig president Bill Clinton belicht. En tot slot bekijken we Pamela, A Love Story, een documentaire die ons meeneemt in het onstuimige leven, romances en het beruchte sekstapeschandaal van Pamela Anderson.

* oh ja, en inkomen… **
** oh, en verdeling huishoudelijke taken en zorg voor de kinderen ***
*** oh, en medische wetenschap, het gebrek aan vrouwen op machtsposities… ok, never mind…

Datum: zondag 21 april 2024
Tijd: 14.00 uur (inloop: 13.30 uur)
Tickets:
• Met korting (voor jongeren onder de 25 jaar, studenten en mensen met een laag inkomen): € 2,50
• Standaard (voor iedereen die niet onder bovenstaande categorieën valt): € 5,-
• Good Samaritan (voor iedereen die The Writer’s Guide wil supporten en schrijfonderwijs mede mogelijk wil maken voor schrijvers die het niet zo breed hebben): € 7,50
Koop je ticket hier!

Check ook de Instagram van Boze Bitches Boekenclub en onze andere events.