23/04/2023

14:00-16:00

Boze Bitches Boekenclub – A Raisin in the Sun

Voor deze Boze Bitches Boekenclub gooien we het over een andere boeg, we bespreken namelijk het wereldberoemde toneelstuk A Raisin in the Sun van Lorraine Hansberry. In 1959 was dit toneelstuk te zien op Broadway, een unicum in die tijd. Lorraine Hansberry was namelijk een vrouw, zwart én lesbisch. A Raisin in the Sun gaat over ervaringen in een wereld die niet is gemaakt voor Zwarte mensen, dromen en familiebanden.

We waren namelijk geïnspireerd door het toneelstuk The Story of Travis (productie van Well Made Productions en Theater Rotterdam), geschreven door Esther Duysker en geregisseerd door Romana Vrede! Ook een unicum om exact dezelfde redenen waarom A Raisin in the Sun ook een unicum is: het creatieve team is zwart, vrouw en deels queer.

Met de Boze Bitches Boekenclub leggen we het script van Lorraine Hansberry naast de huidige tijd. Wat was er toen zo significant en wat is er nu veranderd? Is er überhaupt wel wat veranderd?

Let op: het is geen boek, het is een script van een toneelstuk dus het leest anders. Ook is het alleen in het Engels te lezen.

Datum: zondag 23 april
Tijd: 14.00 uur (inloop: 13.30 uur)
Tickets:
• Met korting (voor jongeren onder de 25 jaar, studenten en mensen met een laag inkomen): € 2,50
• Standaard (voor iedereen die niet onder bovenstaande categorieën valt): € 5,-
• Good Samaritan (voor iedereen die The Writer’s Guide wil supporten en schrijfonderwijs mede mogelijk wil maken voor schrijvers die het niet zo breed hebben): € 7,50
Koop je ticket hier!

Check ook de Instagram van Boze Bitches Boekenclub en onze andere events.

RECOMMENDED READS