03/10/2021

14:00-16:00

Boze Bitches Boekenclub: The Writers Hangout

De boekenclub voor intersectionele feministen! The Writer’s Guide host de Boze Bitches Boekenclub, waar we ons onder leiding van Thamar Kempees buigen over boeken van vrouwen. Met deze keer maar liefst twee boeken: Confrontaties van Simone Atangana Bekono en de nieuwe roman van Daphne Huisden, Charlatans. En, en, en: de schrijvers zijn beide aanwezig! Erbij zijn? Meld je uiterlijk 3 september aan via het formulier!

Confrontaties
“De zestienjarige Salomé Atabong zit vast in een jeugddetentiecentrum, omdat ze op een middag twee schoolgenoten ernstig heeft mishandeld. Ze probeert haar hoofd koel te houden tussen de andere meiden, irritante psychologen en treiterende begeleiders. Over een maand mag ze naar huis, waar alleen een gezin wacht dat al lang geleden uit elkaar is gevallen. En de anderen in het dorp. Wat zullen zij doen?”

Charlatans
“Thuiskomen. Vijftien jaar na haar vertrek wil Norah de Klerk niets liever. In het idyllische Stokerdam runt haar familie sinds jaar en dag een hotel in de volkswijk Lefshaven. In haar geboortestad lijkt de tijd stil te staan. Je kunt er nog werkelijk onbereikbaar zijn, en de burgers leven met elkaar in harmonie. Maar van het Stokerdam uit Norahs herinneringen is weinig over. De harmonie wordt in stand gehouden door het Bureau Corrigerende Dienstverlening, dat moreel gedrag afdwingt met het Samenlevingscontract. Lefshaven en het hotel zijn in verval en een sluimerende onrust verscheurt de stad. Norahs neef Gabriel, raadslid in de stad, drukt haar op het hart op te passen voor de charlatans van Lefshaven. Maar als haar voortvluchtige neef Lorenzo haar inleidt in de geheime cultuur van de illusionisten en zwendelaars in de wijk, ziet ze dat dat zo simpel nog niet is. Ze wordt gedwongen te kiezen tussen orde en chaos, aanpassen en ontsnappen, de maatschappij en het individu, tussen de regel en de uitzondering. Charlatans gaat over morele dilemma’s van burgerschap en stelt de vraag wat een thuis je waard mag zijn.”

Datum: zondag 3 oktober 2021
Tijd: 14.00 uur (inloop: 13.30 uur)
Entree: gratis
Aanmelden: via het formulier (let op: er is beperkt plek, uit alle aanmeldingen kiezen we 10 deelnemers)

Check ook de Facebookpagina van Boze Bitches Boekenclub en onze andere events.

RECOMMENDED READS