13/04/2024

14:30-17:00

Where’s My Story At?

Hoe schrijf je over je familie of voorouders wanneer hun geschiedenis niet toegankelijk is? Wanneer ze niet gedocumenteerd is of gewist door ons koloniaal verleden? Tijdens deze cursus leer je via critical fabulation hoe je een verhaal uit je familiegeschiedenis op papier kunt zetten. Heb je recentelijk onderzoek gedaan naar je stamboom? Bezit je een fascinerend verhaal over een van je voorouders dat nog niet is gedocumenteerd? Of ben je simpelweg nieuwsgierig naar je familiegeschiedenis, maar heb je weinig informatie kunnen vinden? Wij helpen je de ontbrekende puzzelstukjes in te vullen. 

Rachel Rumai Diaz is een allround woordkunstenaar die in haar werk op zoek gaat naar de verbinding tussen kunst en activisme. Zowel op het podium als achter de schermen zet zij zich in om bewustzijn te creëren en meer ruimte te maken voor ongehoorde stemmen. Zo werkt ze o.a. voor Stem op een Vrouw en is ze oprichter van het feministisch literair festival Zus en Zo, een platform dat zich richt op intersectionaliteit en modern zusterschap.

Meld je uiterlijk 8 maart 2024 aan via het aanmeldformulier. Uit alle aanmeldingen kiezen we maximaal tien deelnemers.

Data: za. 13 apr., 20 apr., 4 mei, 11 mei, 18 mei en 25 mei
Tijd: 14.30 – 17.00 uur
Locatie: The Writer’s Guide: Gouvernestraat 85C
Tickets:

* Met korting (voor jongeren onder de 25 jaar, studenten en mensen met een laag inkomen): € 100,-
* Standaard (voor iedereen die niet onder bovenstaande categorieën valt): € 250,-
* Good Samaritan (voor iedereen die The Writer’s Guide wil supporten en schrijfonderwijs mede mogelijk wil maken voor schrijvers die het niet zo breed hebben): € 300,-

Bekijk onze andere cursussen hier!