18/11/2024

19:30-22:00

Where the Wild Things Are

Het leuke aan kinderboeken is dat alles mag. Het kan zich in je straat afspelen, honderd meter daaronder, op de planeet ZorqX of in 1802. En wie gaat het avontuur beleven? Een kabouter die gedachten kan lezen? Een serieuze jongen met weinig vrienden? Een Pippi Langkous-achtige negenjarige die de hele wereld aankan?

In zes avonden leert Sanne Rooseboom je van alles over het schrijven van kinderboeken. Wat is een goed begin voor je verhaal? Hoe verzin je een interessant personage? Hoe zorg je dat een jonge lezer zijn aandacht erbij houdt? En hoe zorg je zelf dat je doorschrijft? Tijdens de cursus krijg je opdrachten, schrijf je aan je eigen verhaal en ontvang je daar feedback op.

Kinderboekenschrijver Sanne Rooseboom ken je misschien van haar humeurige sprookjes over het land van Jippie of haar geweldige reeks Het Ministerie van Oplossingen.

Let op: deze cursus gaat niet over prentenboeken en young adult, maar wel over alles daartussen!

Meld je uiterlijk 1 oktober 2024 aan via het aanmeldformulier. Uit alle aanmeldingen kiezen we maximaal acht deelnemers.

Data: ma. 18 nov., 2 dec., 16 dec., 13 jan., 27 jan. en 10 feb.
Tijd: 19.30 – 22.00 uur
Locatie: The Writer’s Guide: Gouvernestraat 85C

Tickets:
• Met korting (voor jongeren onder de 25 jaar, studenten en mensen met een laag inkomen): € 125,-
• Standaard (voor iedereen die niet onder bovenstaande categorieën valt): € 275,-
• Good Samaritan (voor iedereen die The Writer’s Guide wil supporten en schrijfonderwijs mede mogelijk wil maken voor schrijvers die het niet zo breed hebben): € 325,-

Bekijk onze andere schrijfactiviteiten hier!