05/10/2023

19:30-22:00

The Art of Poetry

Tijdens deze beginnerscursus duiken we in de poëzie – we lezen bundels, luisteren naar gedichten, praten over wat we mooi en goed en minder mooi en tenenkrommend vinden, en natuurlijk schrijven we zelf ook veel. Wat maakt een gedicht tot een gedicht? Welke verhalen kun je in poëzie vertellen? Waarom kunnen gedichten de wereld redden? Wat kan er allemaal misgaan en waarom pakt dat soms zo prachtig uit? Ervaring is niet vereist, nieuwsgierigheid wel. Docent Iduna Paalman neemt elke les gedichten mee die je nog nooit las, verdwaalt graag samen met de groep in het woud van definities en vindt het liefste nieuwe vragen in plaats van antwoorden.

Iduna Paalman debuteerde met de dichtbundel De grom uit de hond halen, waarmee ze de Poëziedebuutprijs 2020 won. De bundel werd ook genomineerd voor de Ida Gerhardt Poëzieprijs en de C. Buddingh’- prijs, en kreeg een eervolle vermelding van De Grote Poëzieprijs. De Volkskrant riep haar uit tot het literaire talent van 2020. In 2022 kwam haar tweede bundel Bewijs van bewaring uit, waarmee ze de J.C. Bloemprijs won en die genomineerd werd voor de Herman de Coninckprijs. Ze droeg voor op de Nacht van de Poëzie, Lowlands, Crossing Border en Read My World..

Je kunt je niet meer aanmelden voor deze cursus.

Data: do. 5 okt., 19 okt., 2 nov., 16 nov., 30 nov. en 14 dec.
Tijd: 19.30 – 21.30 uur
Locatie: The Writer’s Guide: Gouvernestraat 85C

Tickets:
• Met korting (voor jongeren onder de 25 jaar, studenten en mensen met een laag inkomen): € 100,-
• Standaard (voor iedereen die niet onder bovenstaande categorieën valt): € 250,-
• Good Samaritan (voor iedereen die The Writer’s Guide wil supporten en schrijfonderwijs mede mogelijk maken voor schrijvers die het niet zo breed hebben): € 300,-
Voertaal: Nederlands

Bekijk al onze cursussen hier.