30/03/2023

19:30-21:30

The Art of Poetry

Tijdens deze cursus duiken we in de poëzie – we lezen bundels, we luisteren naar gedichten, we praten daar lang en hoogdravend over (of juist kort en neerbuigend, als dat nodig blijkt) en we doen zelfs een poging ze te schrijven. Wat maakt een gedicht tot een gedicht? Wat kan er allemaal mis gaan en waarom pakt dat soms zo prachtig uit? Ervaring is niet vereist, nieuwsgierigheid wel. Dol zijn op kaas en chips is een pré. Docent Ester Naomi Perquin behandelt veelvoorkomende misverstanden, smijt met parels én zwijnen, verdwaalt zelf graag in het woud van definities en stelt vragen waarop niemand ooit antwoord geeft.

Ester Naomi Perquin volgde schrijfonderwijs in Amsterdam en werkte jarenlang als gevangenisbewaarder om dat te kunnen betalen. Zij debuteerde in 2007 bij Uitgeverij van G.A. van Oorschot en publiceerde sindsdien vijf dichtbundels. Voor haar werk ontving ze onder meer de VSB Poëzieprijs, de J.C. Bloemprijs en de Herman de Coninck Prijs. Tot 2019 was Perquin Dichter des Vaderlands. Perquin schrijft ook essays, is schrijfdocent en columnist voor De Groene Amsterdammer. Ze co-presenteert en programmeert De Nacht van de Poëzie in Utrecht.

Meld je uiterlijk 26 februari 2023 aan via het aanmeldformulier. Uit alle aanmeldingen kiezen we maximaal acht deelnemers.

Data: do. 30 mrt., 13 apr., 4 mei, 25 mei, 8 jun. en 22 jun.
Tijd: 19.30 – 21.30 uur
Locatie: The Writer’s Guide: Gouvernestraat 85C

Tickets:
• Met korting (voor jongeren onder de 25 jaar, studenten en mensen met een laag inkomen): € 100,-
• Standaard (voor iedereen die niet onder bovenstaande categorieën valt): € 250,-
• Good Samaritan (voor iedereen die The Writer’s Guide wil supporten en schrijfonderwijs mede mogelijk maken voor schrijvers die het niet zo breed hebben): € 300,-
Voertaal: Nederlands

Bekijk al onze cursussen hier.

RECOMMENDED READS