09/03/2024

14:30 - 17:00

Red, Red Words

In deze korte cursus stomen we je klaar voor Het Rode Oor, de erotische schrijfwedstrijd van deBuren. Het thema is dit jaar: De eerste zin… Van welke zin krijg je meteen… eh… zin?* De openingszin van een van ja favoriete romans? “It is a truth universally acknowledged, that a single man in possession of a good fortune, must be in want of a wife.” Hot. Of van een gedicht? “i like my body when it is with your body”. Even hotter. Of misschien doet een classic pick-up line als “Kom je hier vaker?” het wel voor jou. Laat je inspireren door de beste (of slechtste) eerste zinnen, in iedere… eh… zin* van het woord.

* Yes, wij zijn The Writer’s Guide en wij supporten deze woordgrap.

In drie online lessen leert docent Mojdeh Feili je de ins en outs van het schrijven van erotische verhalen. Natuurlijk ga je ook aan de slag met een verhaal dat je kunt insturen voor Het Rode Oor. De laatste les presenteren we de verhalen live op locatie bij The Writer’s Guide (to the Galaxy) in Rotterdam.

Mojdeh Feili is activist, schrijver, redacteur en boekrecensent. Die schrijft onder meer voor Het Parool, Dipsaus, Lilith Magazine en Oneworld en heeft bijgedragen aan de bundels De Goede Immigrant en Damn Horny. Je kunt ook een aantal van diens verhalen luisteren op Storytel. Bovenal is Mojdeh een feminist die nooit zonder een boek in de tas rondloopt en graag diens mening geeft.

Meld je uiterlijk 9 februari 2023 aan via het aanmeldformulier. Uit alle aanmeldingen kiezen we maximaal twaalf deelnemers.

Data: za. 9 mrt., 23 mrt., 30 mrt. (online) en 6 apr. (op locatie)
Tijd: 14.30 – 17.00 uur
Locatie: Online & The Writer’s Guide: Gouvernestraat 85C

Tickets:
• Met korting (voor jongeren onder de 25 jaar, studenten en mensen met een laag inkomen): € 60,-
• Standaard (voor iedereen die niet onder bovenstaande categorieën valt): € 120,-

Voertaal: Nederlands