15/01/2022

14:30-17:00

From Activism to Alliteration

A Comprehensive Guide To Political Spoken Word Writing
The mic is mightier than the sword! Of: hoe zet je spoken word in voor politiek activisme? Tijdens deze online guide laat Zaïre Krieger zien hoe je een geëngageerde tekst schrijft. We beginnen met een kleine historie van spoken word. Daarna ga je (natuurlijk!) zelf ook aan de slag.

Zaïre Krieger is spokenwordartiest, schrijver en journalist voor onder andere One World en Dipsaus. Ze is winnaar van een SPOKEN award en vertaler van de poëzie van Amanda Gorman vertalen, die wereldberoemd werd met haar voordracht van “The Hill we Climb” tijdens de inauguratie van Joe Biden.

Je kunt je niet meer aanmelden!

Met Textual Politics organiseert The Writer’s Guide (to the Galaxy) een aantal workshops waarin we ons buigen over de meer activistische kant van schrijven. Kritische columns met een knipoog, schrijven over je lichaam als daad van politiek verzet of spandoeken borduren: the textual is political.

Datum: zaterdag 15 januari 2022
Tijd: 14.30 – 17.00 uur
Locatie: online via Zoom
Tickets:
• Met korting (voor jongeren onder de 25 jaar, studenten en mensen met een laag inkomen): € 12,50
• Standaard (voor iedereen die niet onder bovenstaande categorieën valt): € 25,-
• Good Samaritan (voor iedereen die The Writer’s Guide wil supporten en schrijfonderwijs mede mogelijk wil maken voor schrijvers die het niet zo breed hebben): € 30,-
Aanmelden: hier
Voertaal: Nederlands, maar er mag ook in het Engels geschreven worden

Bekijk hier al onze workshops.

RECOMMENDED READS