30/10/2024

19:30-22:00

Feminist Fairy Tales

Doornroosje valt op haar zestiende in slaap, wordt wakker gekust door een random dude en iedereen vindt het doodnormaal dat ze daarmee trouwt. Crazy shit. Het is bij lange na niet het enige sprookje waarin de vrouw een hulpeloos, naïef schepseltje is en de man dé oplossing blijkt te zijn. Wat denk je van de Kleine Zeemeermin die haar stem opgeeft om bij een guy op het land te zijn? Of Assepoester, die door de prins eindelijk wordt gered van haar duivelse stiefmoeder en zussen? En zo kunnen we nog wel even doorgaan.

Met traditionele sprookjes zoals wij die hier kennen, is natuurlijk veel meer mis. Het is allemaal wit, cisgender, heteronormatief en het draait altijd om de schoonheid van de vrouwen. Tijd om daar iets aan te doen, toch? Tijdens Feminist Fairy Tales slijpen we de zwaarden, ehm… pennen en kijken we wat er gebeurt als je anno 2023 sprookjes verzint. In deze zesweekse cursus duik je eerst in de wereld van sprookjes, herschrijf je wat je het meeste irriteert, maak je zelf een sprookje en oefenen we met voorlezen. We sluiten namelijk af met de voorleesavond Feminist Fairy Tales Bedtime Stories (natuurlijk met wijn, chips en in je pyjama).

Meld je uiterlijk 1 oktober 2024 aan via het aanmeldformulier. Uit alle aanmeldingen kiezen we maximaal acht deelnemers.

Data: wo. 30 okt., 13 nov., 27 nov., 11 dec., 8 jan. en 22 jan.
Tijd: 19.30 – 22.00 uur
Locatie: The Writer’s Guide: Gouvernestraat 85C
Tickets:
• Met korting (voor jongeren onder de 25 jaar, studenten en mensen met een laag inkomen): € 125,-
• Standaard (voor iedereen die niet onder bovenstaande categorieën valt): € 275,-
• Good Samaritan (voor iedereen die The Writer’s Guide wil supporten en schrijfonderwijs mede mogelijk wil maken voor schrijvers die het niet zo breed hebben): € 325,-

Voertaal: Nederlands, maar je mag ook in het Engels schrijven

Bekijk onze andere cursussen hier!