05/11/2024

19:30-22:00

F is for Fun (and also f*******ck)

Schrijven is een vorm van zelfexpressie en zelfexpressie bestaat uit vele lagen. Je eerste gebroken hart, de gecompliceerde relatie met je moeder, het naderende einde der tijden… Noodzakelijke materie, maar niet altijd even fun. Or could it? In deze cursus leer je hoe je humor kunt gebruiken als tool voor allerlei vormen van creative writing: proza, poëzie en spoken word. Hoe speel je met de emoties van je lezer/luisteraar/publiek? Hoe bouw je een grap op en wanneer zet je een punchline in? Hoe geeft een onverwachte gedachte van je personage een wending aan je verhaal?

Let op: deze cursus gaat niet over stand-up comedy of cabaret, maar over schrijven. Want humor is niet alleen leuk, maar ook een goede tool voor iedere schrijver.

Je docent is cabaretier en (liedjes-)schrijver Gavin Reijnders. Hij was in 2019 finalist van het Leidse Cabaret festival en won in 2022 het tv progamma IK GA STUK, een zoektocht naar nieuw cabarettalent van BNN VARA. Dit jaar gaat hij op zijn eerste solotour in theaters door het hele land met de cabaretvoorstelling Glittermoe. Ook schreef en acteerde hij in zijn eigen webserie Muntthee Meiden.

Meld je uiterlijk 1 oktober aan via het aanmeldformulier. Uit alle aanmeldingen kiezen we maximaal acht deelnemers.

Data: di. 5 nov., 19 nov., 3 dec., 17 dec., 14 jan. en 28 jan.
Tijd: 19.30 – 22.00 uur
Locatie: The Writer’s Guide: Gouvernestraat 85c
Tickets:
• Met korting (voor jongeren onder de 25 jaar, studenten en mensen met een laag inkomen): € 125,-
• Standaard (voor iedereen die niet onder bovenstaande categorieën valt): € 275,-
• Good Samaritan (voor iedereen die The Writer’s Guide wil supporten en schrijfonderwijs mede mogelijk wil maken voor schrijvers die het niet zo breed hebben): € 325,-

Voertaal: Nederlands, maar je mag ook in het Engels schrijven

Bekijk onze andere cursussen hier!