11/06/2022

14:30-17:00

Didn’t Learn Python, but I Know All About Code-Switching

Je kent het wel: je bent ergens met iemand van je ene vriendengroep en komt dan iemand tegen van je andere vriendengroep. De ene vriendengroep ken je van je werk op kantoor en daar praat je heel anders mee dan de vrienden met wie je fijn een avondje kan stappen. De persona’s – de versie van jezelf die je presenteert aan de buitenwereld – die je zorgvuldig hebt geconstrueerd voor iedere vriendengroep clashen.

In deze workshop onderzoek je jouw persona’s. Hoe ben je bij familie? Bij vrienden? Online? En wat vind je eigenlijk van deze persoonlijkheden? Welke voelen comfortabel en welke zijn in het leven geroepen voor survival? Aan de hand van voorbeelden uit de poëzie en spoken word maar ook pop culture (memes!) neemt Daniëlle Zawadi je mee op een inner schrijfjourney.

Daniëlle Zawadi staat bekend om haar indrukwekkende spokenwordperformances, maar ze is boven alles een prozaschrijver. Ze publiceerde al in online tijdschriften als de Optimist en Hard//Hoofd, stond op talloze podia en is oprichter van woordkunstplatform Het Zwarte Schaap.

Met Textual Politics organiseert The Writer’s Guide (to the Galaxy) een aantal workshops waarin we ons buigen over de meer activistische kant van schrijven. Kritische columns met een knipoog, schrijven over je lichaam als daad van politiek verzet of spandoeken borduren: the textual is political.

Datum: zaterdag 11 juni 2022
Tijd: 14.30 – 17.00 uur
Locatie: online via Zoom
Tickets: hier
• Met korting (voor jongeren onder de 25 jaar, studenten en mensen met een laag inkomen): € 12,50
• Standaard (voor iedereen die niet onder bovenstaande categorieën valt): € 25,-
• Good Samaritan (voor iedereen die The Writer’s Guide wil supporten en schrijfonderwijs mede mogelijk wil maken voor schrijvers die het niet zo breed hebben): € 30,-
Voertaal: Nederlands, maar er mag ook in het Engels geschreven worden

Bekijk hier al onze workshops.

RECOMMENDED READS