06/09/2021

19:30-22:00

Beyonceology

Beyoncé en (klassieke) literatuur zijn niet de meest voor de hand liggende bedpartners, maar het zou een vergissing zijn om de feministische, queer en seks-positieve bijdragen van zwarte popcultuuriconen aan literatuur over het hoofd te zien. 

In deze cursus laat Munganyende Hélène Christelle  zien hoe pop culture een belangrijke vertelvorm is voor de toekomst van intersectionele literatuur.  Je leert teksten van belangrijke zwarte feministische iconen zoals Toni Morrison, Alice Walker en Queen Latifah kennen en gaat natuurlijk ook zelf aan de slag! De cursus wordt afgesloten met een performance night. Want om de wereld te veranderen moeten verhalen verteld worden en hoe die verhalen verteld worden, dat bepalen vrouwen nog altijd zelf.

Munganyende Hélène Christelle is auteur en samensteller van Liberté, Egalité, Beyoncé. Ze theoretiseert over de invloed van feminisme op (pop)cultuur en vice versa.  Haar debuutroman Vreemd fruit verschijnt bij uitgeverij Pluim.

Meld je uiterlijk 8 augustus aan via dit formulier. Uit alle aanmeldingen selecteren wij maximaal twaalf deelnemers.

Data: ma. 6 sep., 13 sep., 20 sep., 27 sep., 4 okt., en 11 okt.
Performance Night: vr. 22 okt.
Tijd: 19.30 – 22.00 uur
Locatie: The Writer’s Guide: Gouvernestraat 87B

Tickets:
• Met korting (voor jongeren onder de 25 jaar, studenten en mensen met een laag inkomen): € 100,-
• Standaard (voor iedereen die niet onder bovenstaande categorieën valt): € 250,-
• Good Samaritan (voor iedereen die The Writer’s Guide wil supporten en schrijfonderwijs mede mogelijk wil maken voor schrijvers die het niet zo breed hebben): € 300,-

Aanmelden: hier
Voertaal: Nederlands, maar er mag ook in het Engels geschreven worden

Bekijk hier al onze cursussen.

RECOMMENDED READS