12/03/2024

19:30-22:00

And Still I Write

Wat als er iets gebeurt dat ervoor zorgt dat jouw wereld een tikkeltje schuiner rondom de aardas draait? Iets wat je niet kunt negeren, vergeten of loslaten. Tijdens deze cursus feministische poëzie onderzoeken we hoe we ons als schrijver en dichter verhouden tot de wereld. Hoe dicht je als de wereld in brand staat? Hoe geef je woorden aan het leed van anderen? Maar ook: hoe beschrijf je vreugde (of liefde)? We behandelen het werk van feministische dichters die op hun eigen manier woorden geven aan dingen die op een of andere manier noodzakelijk zijn. We duiken in het werk van onder anderen Claudia Rankine, Babs Gons, Esohe Weyden en natuurlijk Maya Angelou. Uiteraard ga je zelf ook aan de slag!

Je docent is schrijver Daniëlle Zawadi. Haar verhalen gaan veelal over wat het betekent om jong te zijn in Nederland als iemand van de tweede generatie, het hebben van een bi-culturele achtergrond, vriendschap en ouder worden. Haar verhalen zijn gepubliceerd in de Optimistde GidsAwaterHard//Hoofd en de Wintertuin’s Notulen van Het Onzichtbare. Ook deed ze mee aan het Slow Writing Lab van het Nederlands Letterenfonds, is ze oprichter van platform voor woordkunst Het Zwarte Schaap, en was ze coördinator van de Poetry Circle 070.

Meld je uiterlijk 9 februari aan via het aanmeldformulier. Uit alle aanmeldingen kiezen we maximaal acht deelnemers.

Data: di. 12 mrt., 26 mrt., 9 apr., 23 apr., 7 mei en 21 mei
Tijd: 19.30 – 22.00 uur
Locatie: The Writer’s Guide: Gouvernestraat 85C

Tickets:
• Met korting (voor jongeren onder de 25 jaar, studenten en mensen met een laag inkomen): € 100,-
• Standaard (voor iedereen die niet onder bovenstaande categorieën valt): € 250,-
• Good Samaritan (voor iedereen die The Writer’s Guide wil supporten en schrijfonderwijs mede mogelijk wil maken voor schrijvers die het niet zo breed hebben): € 300,-

Bekijk onze andere cursussen hier!