- ABOUT -

Docenten

Meet our teachers!

Simone Atangana Bekono schrijft poëzie en proza. Ze studeerde af aan ArtEZ Creative Writing met de bundel hoe de eerste vonken zichtbaar waren die werd bekroond met de Poëziedebuutprijs aan Zee en het Charlotte Köhler Stipendium. Met debuutroman Confrontaties behaalde ze de shortlist van de Libris Literatuurprijs en won de Hebban Debuutprijs, Beste Boek voor Jongerenprijs en de Anton Wachterprijs.


Kiki Bolwijn is redacteur, boekverkoper en kattenfluisteraar. Ze drinkt het liefst zwarte thee met honing en krijgt nooit genoeg van literaire essays en melancholische poëzie. 

Diens lievelingscitaten gaan over liefde, honger en huiskamers en het liefst gaat ze elke week naar de zee.


Lianne Collignons verhalen zijn altijd persoonlijk, ongemakkelijk en doordrenkt met humor. Want als je erom moet huilen, ken je er beter om lachen – zo zeggen we in Rotterdam. Ze schreef al eerder voor Hard//Hoofd, Verhaaltje voor de Dorst en Tijdschrift Ei, maar het meeste van haar werk vind je op haar eigen website, waar ze met onregelmatige regelmaat ‘rare verhalen met een hoog waarheidsgehalte’ plaatst.


Mojdeh Feili is activist, schrijver, redacteur en boekrecensent. Die schrijft onder meer voor Het Parool, Dipsaus, Lilith Magazine en Oneworld en heeft bijgedragen aan de bundels De Goede Immigrant en Damn Horny. Je kunt ook een aantal van diens verhalen luisteren op Storytel. Bovenal is Mojdeh een feminist die nooit zonder een boek in de tas rondloopt en graag diens mening geeft.

Foto: Masha Osipova


Maureen Ghazal schrijft poëzie en proza, maakt beeldend werk en performances. Haar werk werd onder andere gepubliceerd in De Gids, De Revisor en Extra Extra Magazine. Ze trad op, op podia als Crossing Border Festival, Frontaal en Nacht van de Arabische Literatuur. In haar werk schrijft ze over geboortegrond, voorouderlijke gebruiken en rituelen en vrouw-zijn.


Daniela Montoya Jerez has a BA in Education, with an emphasis on Language and English and Spanish Literature, and a MA in Literature, Culture and Society. She is passionate about letters and loves to tell stories with her poetic prose. When she’s not writing, she’s buying books, taking photo’s, working out or cuddling with her three cats.


Zaïre Krieger is spokenwordartiest, schrijver en journalist voor onder andere One World en Dipsaus. Ze is winnaar van een SPOKEN award en vertaler van de poëzie van Amanda Gorman, die wereldberoemd werd met haar voordracht van “The Hill we Climb” tijdens de inauguratie van Joe Biden.


Iduna Paalman is dichter en schrijver. Ze debuteerde met de bundel De grom uit de hond halen, dat bekroond en genomineerd werd voor verschillende prijzen. De Volkskrant riep haar uit tot literatuurtalent van het jaar. In 2022 kwam haar nieuwe bundel Bewijs van bewaring uit, waarmee ze  de J.C. Bloemprijs won. Naast poëzie schrijft Iduna ook proza, toneel en recensies.


Tomáš de Paauw is spokenwordartiest en artistiek directeur van Spraakuhloos, waarmee hij opkomend schrijftalent een podium geeft. Ook organiseert hij jaarlijks het Tell ‘emfestival. In 2018 verscheen zijn eerste boek en in 2022 was hij creative director van het spokenwordmuziek-album Binnenste Buiten.

Foto: Rosa Quist


Gavin Reijnders is cabaretier en (liedjes-)schrijver. Hij was in 2019 finalist van het Leidse Cabaret festival en won in 2022 het tv progamma IK GA STUK, een zoektocht naar nieuw cabarettalent van BNN VARA. Dit jaar gaat hij op zijn eerste solotour in theaters door het hele land met de cabaretvoorstelling Glittermoe. Ook schreef en acteerde hij in zijn eigen webserie Muntthee Meiden.


Isabel Reker is 33,33% van collectief Mooie Woorden en maakt literaire voorstellingen met titels als Mijn lichaam is een tempel en in het weekend een ravekelder en Ik zei gefeliciteerd in plaats van gecondoleerd. Verder is ze redacteur, producent en editor en houdt ze van ongemak, games en Tibetaanse zandvossen.


Sanne Rooseboom is kinderboekenschrijver. Ze schrijft avontuurlijke, mooie en grappige boeken voor kinderen tussen de zes en twaalf. In 2015 debuteerde Sanne met haar boek Jippie! een humeurig sprookje. Daarna volgde Het Ministerie van Oplossingen, waarvan inmiddels meerdere delen verschenen zijn. Haar nieuwste boek heet Mot en de metaalvissers.

Foto: Chris van Houts


Rachel Rumai Diaz is een woordkunstenaar die in haar werk op zoek gaat naar de verbinding tussen kunst en activisme. Zowel op het podium als achter de schermen zet ze zich in om bewustzijn te creëren en meer ruimte te maken voor ongehoorde stemmen. Zo werkt ze o.a. voor Stem op een Vrouw en is ze oprichter van het feministisch literair festival Zus en Zo.  


Silvana Sodde studeerde (in een grijs verleden) Moderne Westerse Letterkunde, was lange tijd freelance schrijfdocent en is tegenwoordig de drijvende kracht achter The Writer’s Guide (to the Galaxy). Ze is vooral geïnteresseerd in het kruispunt van schrijven/literatuur en politiek/activisme, alles vanuit een feministisch perspectief.


Daniëlle Zawadi schrijft over wat het betekent om jong te zijn in Nederland als iemand van de tweede generatie, het hebben van een bi-culturele achtergrond, vriendschap en ouder worden. Haar verhalen zijn gepubliceerd in de Optimist, de Gids, Awater, Hard//Hoofd en de Wintertuin’s Notulen van Het Onzichtbare. Ook is ze oprichter van platform voor woordkunst Het Zwarte Schaap.