- ABOUT -

Docenten

Meet our teachers!

Simone Atangana Bekono schrijft poëzie en proza. Ze studeerde af aan ArtEZ Creative Writing met de bundel hoe de eerste vonken zichtbaar waren die werd bekroond met de Poëziedebuutprijs aan Zee en het Charlotte Köhler Stipendium. Met debuutroman Confrontaties behaalde ze de shortlist van de Libris Literatuurprijs en won de Hebban Debuutprijs, Beste Boek voor Jongerenprijs en de Anton Wachterprijs.


Kiki Bolwijn is redacteur, boekverkoper en kattenfluisteraar. Ze drinkt het liefst zwarte thee met honing en krijgt nooit genoeg van literaire essays en melancholische poëzie. 

Diens lievelingscitaten gaan over liefde, honger en huiskamers en het liefst gaat ze elke week naar de zee.


Lianne Collignons verhalen zijn altijd persoonlijk, ongemakkelijk en doordrenkt met humor. Want als je erom moet huilen, ken je er beter om lachen – zo zeggen we in Rotterdam. Ze schreef al eerder voor Hard//Hoofd, Verhaaltje voor de Dorst en Tijdschrift Ei, maar het meeste van haar werk vind je op haar eigen website, waar ze met onregelmatige regelmaat ‘rare verhalen met een hoog waarheidsgehalte’ plaatst.


Daphne Huisden debuteerde eind 2010 met de roman Alles is altijd fictie. Drie jaar later verscheen haar tweede boek Dit blijft tussen ons. Daarnaast publiceerde ze verschillende stukken en korte verhalen, o.a. in Das Magazin, Tirade en NRC. Recent verscheen haar derde roman, Charlatans.

Foto: Salih Kilic


Zaïre Krieger is spokenwordartiest, schrijver en journalist voor onder andere One World en Dipsaus. Ze is winnaar van een SPOKEN award en vertaler van de poëzie van Amanda Gorman, die wereldberoemd werd met haar voordracht van “The Hill we Climb” tijdens de inauguratie van Joe Biden.


Tomáš de Paauw is spokenwordartiest en artistiek directeur van Spraakuhloos, waarmee hij opkomend schrijftalent een podium geeft. Ook organiseert hij jaarlijks het Tell ‘emfestival. In 2018 verscheen zijn eerste boek en in 2022 was hij creative director van het spokenwordmuziek-album Binnenste Buiten.

Foto: Rosa Quist


Ester Naomi Perquin is dichter, schrijver en professioneel vragensteller. Ze publiceerde vijf dichtbundels en werd bekroond met o.a. de VSB Poëzieprijs, de J.C. Bloemprijs en de Herman de Coninck Prijs. Tot 2019 was ze Dichter des Vaderlands. Ze co-presenteert en programmeert De Nacht van de Poëzie in Utrecht.


Isabel Reker is 33,33% van collectief Mooie Woorden en maakt literaire voorstellingen met titels als Mijn lichaam is een tempel en in het weekend een ravekelder en Ik zei gefeliciteerd in plaats van gecondoleerd. Verder is ze redacteur, producent en editor en houdt ze van ongemak, games en Tibetaanse zandvossen.


Sanne Rooseboom is kinderboekenschrijver. Ze schrijft avontuurlijke, mooie en grappige boeken voor kinderen tussen de zes en twaalf. In 2015 debuteerde Sanne met haar boek Jippie! een humeurig sprookje. Daarna volgde Het Ministerie van Oplossingen, waarvan inmiddels meerdere delen verschenen zijn. Haar nieuwste boek heet Mot en de metaalvissers.

Foto: Chris van Houts


Rachel Rumai Diaz is een woordkunstenaar die in haar werk op zoek gaat naar de verbinding tussen kunst en activisme. Zowel op het podium als achter de schermen zet ze zich in om bewustzijn te creëren en meer ruimte te maken voor ongehoorde stemmen. Zo werkt ze o.a. voor Stem op een Vrouw en is ze oprichter van het feministisch literair festival Zus en Zo.  


Silvana Sodde studeerde (in een grijs verleden) Moderne Westerse Letterkunde, was lange tijd freelance schrijfdocent en is tegenwoordig de drijvende kracht achter The Writer’s Guide (to the Galaxy). Ze is vooral geïnteresseerd in het kruispunt van schrijven/literatuur en politiek/activisme, alles vanuit een feministisch perspectief.


Yael van der Wouden studeerde literatuur-wetenschappen en doceert naast creative writing ook storytelling en literatuur-geschiedenis. Haar essays en korte verhalen zijn gepubliceerd in o.a., De Gids, de verhalenbundel De goede immigrant, The Sun Magazine en bij de Jewish Book Council. In 2024 verschijnt haar eerste roman.