- ABOUT -

Docenten

Meet our teachers!

Daphne Huisden debuteerde eind 2010 met de roman Alles is altijd fictie. Drie jaar later verscheen haar tweede boek Dit blijft tussen ons. Daarnaast publiceerde ze verschillende stukken en korte verhalen, o.a. in Das Magazin, Tirade en NRC. Momenteel werkt ze aan haar derde roman, Charlatans.

?: Salih Kilic


Derek Otte schrijft versjes en verhalen, over het leven in Rotterdam maar ook over de liefde die niet helemaal lukken wil. Onze voormalige stadsdichter stond eerder al op podia als Woorden Worden Zinnen en Mensen Zeggen Dingen en er verschenen twee bundels van zijn hand: Regelgeving en TOFLOF.


Elfie Tromp is schrijver, performer en presentator. Ze debuteerde in 2013 met de roman Goeroe en publiceerde daarna de roman Underdog en de dichtbundel Victorieverdriet. Ze is druktemaker voor De Nieuws BV en regelmatig presentator voor VPRO’s Nooit Meer Slapen. Vanaf september speelt zij haar muzikale solovoorstelling NIET VANDAAG SATAN (maar wel vanavond).


Lianne Collignons verhalen zijn altijd persoonlijk, ongemakkelijk en doordrenkt met humor. Want als je erom moet huilen, ken je er beter om lachen – zo zeggen we in Rotterdam. Ze schreef al eerder voor Hard//Hoofd, Verhaaltje voor de Dorst en Tijdschrift Ei, maar het meeste van haar werk vind je op haar eigen website, waar ze met onregelmatige regelmaat ‘rare verhalen met een hoog waarheidsgehalte’ plaatst.


Sanne Rooseboom is kinderboekenschrijver. Ze schrijft avontuurlijke, mooie en grappige boeken voor kinderen tussen de zes en twaalf. Van haar serie over het Ministerie van Oplossingen komt deze winter het vierde deel uit. Ze schrijft ook héle korte verhalen op Twitter als Kortschrijver.

?: Chris van Houts


Sayonara Stutgard is naast het runnen van Uitgeverij Chaos werkzaam bij de bibliotheek, dichter en redacteur bij Dipsaus. Haar werk is verschenen op Cipher Magazine en Samplekanon. Verder identificeert ze zich steeds meer met Emily Gilmore.


Silvana Sodde studeerde (in een grijs verleden) Moderne Westerse Letterkunde, was lange tijd freelance schrijfdocent en is tegenwoordig de drijvende kracht achter The Writer’s Guide (to the Galaxy). Ze is vooral geïnteresseerd in het kruispunt van schrijven/literatuur en politiek/activisme, alles vanuit een feministisch perspectief.


Simone Atangana Bekono is schrijver van poëzie en proza. Ze debuteerde in 2017 met de bundel brieven en gedichten hoe de eerste vonken zichtbaar waren. Daarnaast publiceerde ze in o.a. De Gids en Modern Poetry in Translation (mpT). Onlangs verscheen haar eerste roman, Confrontaties, bij Lebowski Publishers.

?: Masha Bakker


Yael van der Wouden is schrijver, docent en mixed-bag kind van het joodse diaspora. Ze studeerde literatuur-wetenschappen en is een van de medeoprichters van Uitgeverij Chaos. Haar werk is genomineerd voor Best Small Fictions, Best of the Net, de Pushcart Prize en Wigleaf’s Top 50 Very Short Fictions.