- NEWS -

Writing in Times of Corona

Writing in times of Corona… om te voorkomen dat jullie de komende tijd doorbrengen met alles behalve schrijven, plaatsen we de komende twee weken om de paar dagen een schrijfopdracht van een van onze docenten.

Mocht je ook feedback willen op de tekst die je n.a.v. de opdracht hebt geschreven, dan kan dat! Voor € 25,- ontvang je per mail feedback van de docent die de opdracht heeft gegeven. Zo support je ons en onze (zzp’ende) docenten de komende weken. Om feedback te ontvangen koop je een feedbackticket via deze link en stuur je een mailtje naar info@thewritersguide.nl met je tekst en welke opdracht je hebt gedaan.

De opdrachten

Tomáš de Paauw: “Omschrijf in maximaal 250 woorden hoe Rotterdam er over honderd jaar uitziet. Denk aan infrastructuur, kunst- en cultuur, de mensen, uitgaansgelegenheden, de nieuwste gadgets, educatie, etc. Be creative!”

Yaël van der Wouden: “Het afgelopen jaar heb je een grote verandering doorgemaakt. Beschrijf deze verandering aan de hand van een lijst en een of meerdere huishoudelijke voorwerpen. Bijvoorbeeld een lijst van plekken waar je je schoenen het afgelopen jaar hebt gelaten, een lijst van alle keren dat je pijnstillers heb gekocht of de veranderende inhoud van je linkerkeukenkastje (maar verzin vooral ook zelf een lijst en een voorwerp).”

Lianne Collignon: “Het is 2040 en na de derde variatie op het coronavirus zit heel Nederland al een half jaar in lockdown. Niemand mag naar buiten. Boodschappen worden bezorgd, onderwijs wordt thuis gegeven. Maar jij besluit vandaag alle regels aan je laars te lappen. Je gaat toch naar buiten. Wie of wat tref je aan? Beschrijf dit in maximaal 450 woorden.”

Simone Atangana Bekono: “Een ouder stel dat eigenlijk van plan was uit elkaar te gaan, zit samen in quarantaine. Ze zijn niet ziek, maar mogen ook niet naar buiten. Boodschappen worden door de kinderen bezorgd, naast zo nu en dan het balkon van hun flatje op, is er geen mogelijkheid om aan elkaar te ontsnappen. Ruzie, ruzie, ruzie, dus. Als de laatste dag nadert die ze samen door moeten brengen voor de man in de auto kan stappen en naar zijn nieuwe woning kan rijden, besluiten ze nog één keer samen te eten: kaarsjes, flesje wijn, nette kleding. Ter afsluiting. Beschrijf in maximaal 400 woorden hoe dit stel het opeten van hun toetje doorbrengt. Alles in dialoogvorm!”

Silvana Sodde (die niet kon kiezen en twee opdrachten heeft): “Schrijf een zeer kort verhaal (maximaal 500 woorden) met in ieder geval drie ingrediënten: een kat, een koptelefoon en een onthoofde Barbie.”

Of: “Op een dag blijkt je huisdier te kunnen praten. Beschrijf jullie eerste gesprek.”

Heb je even helemaal geen zin om te schrijven, maar wil je ons wel supporten? Doneer dan wat je maar wil hier.