13/02/2021

14:30-17:00

Writing is Always a Political Act

Schrijven is altijd een manier geweest om een politiek statement te maken, om bewustzijn te creëren of deel te nemen aan het publiek debat. Denk aan rap, poëzie, spoken word en – als we verder teruggaan in de tijd – zelfs aan de vrijheid om te mogen lezen en schrijven. Of je politiek bewust bent of niet, wat je schrijft staat in verband met je positie in de maatschappij. Writing is an act of political resistance, writing is an act of survival.

In deze workshop leert Rachel Rumai Diaz – schrijver, dichter en spoken word artist – jou de ins en outs van schrijven vanuit noodzaak. Een van de vele krachten van woordkunst is dat jij als schrijver zelf kan bepalen wat het narratief is van jouw verhaal. Maar hoe zorg je ervoor dat lezers begrijpen wat je wilt overbrengen en hier naar willen luisteren, vooral als jouw boodschap een kritische mening is of over een gevoelig onderwerp gaat?

Je kunt je niet meer aanmelden voor deze workshop.

Met Textual Politics organiseert The Writer’s Guide (to the Galaxy) een aantal workshops waarin we ons buigen over de meer activistische kant van schrijven. Kritische columns met een knipoog, schrijven over je lichaam als daad van politiek verzet of spandoeken borduren: the textual is political.

Datum: zaterdag 13 februari 2021
Tijd: 14.30 – 17.00 uur
Locatie: online via Zoom
Tickets:
• Met korting (voor jongeren onder de 25 jaar, studenten en mensen met een laag inkomen): € 12,50
• Standaard (voor iedereen die niet onder bovenstaande categorieën valt): € 25,-
• Good Samaritan (voor iedereen die The Writer’s Guide wil supporten en schrijfonderwijs mede mogelijk wil maken voor schrijvers die het niet zo breed hebben): € 30,-
Aanmelden: hier
Voertaal: Nederlands, maar er mag ook in het Engels geschreven worden

Bekijk hier al onze workshops.

RECOMMENDED READS