29/02/2020

14:30 - 17:00

Going Home (?)

Wanneer voel jij je thuis in een tekst? Wanneer er Rotterdams wordt gesproken? Roti wordt gegeten? Mensen een biertje drinken in De Schouw? Door dialect, slang, specifieke locaties en andere (culturele) verschijningen zoals eten en muziek te gebruiken, bepaalt een schrijver de toon en de sfeer van zijn verhaal, spreekt hij communities of hele generaties aan en sluit hij lezers binnen of juist buiten.

In drie workshops werk je onder begeleiding van Simone Atangana Bekono aan een verhaal of gedicht – of iets daartussenin – waarin mensen zich thuis kunnen voelen. De eerste workshop staat in het teken van taal: je eigen taal, die van je ouders, van de buurt waarin je opgroeide – al die talen kunnen een plek vinden in je tekst. Tijdens de tweede workshop gaan we kijken hoe je je tekst levendiger maakt door het gebruik van muzikale elementen. De derde workshop concentreert zich op herinnering en (vergeten) geschiedenis en hoe je deze in je verhaal kunt weven. Uiteindelijk combineer je al deze elementen tot een tekst die je voordraagt tijdens een performance night in bar MONO.

Meld je uiterlijk 16 februari aan via dit formulier. Uit alle aanmeldingen selecteren wij twaalf deelnemers.

Simone Atangana Bekono is schrijver van poëzie en proza. Ze debuteerde met de bundel brieven en gedichten hoe de eerste vonken zichtbaar waren en won daarmee de Poëziedebuutprijs aan Zee 2018 en het Charlotte Köhler Stipendium 2019. Daarnaast publiceerde ze in o.a. De Gids en De Optimist. Momenteel werkt ze aan haar eerste roman, die bij Lebowski Publishers zal verschijnen.

Data: za. 29 feb., 7 mrt. en 14 mrt. 2020
Podiumpresentatie: vr. 20 maart 2020
Tijd: 14.30 – 17.00 uur
Kosten: € 100,- / € 50,- (voor jongeren onder de 25 jaar, studenten en mensen met een laag inkomen)
Aanmelden: via dit formulier

RECOMMENDED READS