18/07/2020

13:30-16:00

Who You Callin’ a B*tch?

Hiphop en feminisme zijn niet de meest voor de hand liggende bedpartners. In een door mannen gedomineerde kunstvorm trekken vrouwxn vaak aan de kortste rijm. Toch zou het een vergissing zijn om de feministische, queer en seks-positieve bijdragen van hiphop aan het alledaagse leven van zwarte vrouwxn over het hoofd te zien.

In deze workshop laat Munganyende Hélène Christelle aan de hand van teksten van o.a. Toni Morrison, Alice Walker en Queen Latifah zien hoe ze de feministische vruchten van hiphopcultuur plukt. Natuurlijk ga je zelf ook aan de slag, met je vrijgevochten hiphop-alter ego en je humble-brag-award-acceptance-speech (zo, dan heb je die vast liggen).

Munganyende is auteur en cultuurcommentator. Onder motto’s als ‘twerk like Cardi, smash the patriarchy like Audre” duidt ze waar literatuur, feminisme en popcultuur elkaar ontmoeten. Ze doceert Beyoncéologie aan Artez Hogeschool voor de Kunsten en is hoofdredacteur van podcasthuis FUFU&DADELS. In 2021 verschijnt haar debuutroman Vreemd Fruit bij uitgeverij Pluim.

Meld je uiterlijk 11 juli aan via dit formulier. Uit alle aanmeldingen selecteren wij maximaal twaalf deelnemers.

Met Textual Politics organiseren The Writer’s Guide (to the Galaxy) en (A)Wake een aantal workshops waarin we ons buigen over de meer activistische kant van schrijven. Kritische columns met een knipoog, schrijven over je lichaam als daad van politiek verzet of spandoeken borduren: the textual is political.

Datum: zaterdag 18 juli 2020
Tijd: 13.30 – 16.00 uur
Adres: MONO, Vijverhofstraat 15, Rotterdam
Kosten: € 25,- / € 12,50 (voor jongeren onder de 25 jaar, studenten en mensen met een laag inkomen)
Aanmelden: hier
Voertaal: Nederlands, maar er mag ook in het Engels geschreven worden

Bekijk hier al onze workshops.

RECOMMENDED READS