12/11/2022

14:30-17:00

The Realest Sh*t You Ever Wrote!

Non-fictie en fictie zijn beide versies van de waarheid, aldus auteur Paul Theroux. Want iets schrijven betekent iets construeren, ook in non-fictie. De werkelijkheid doet zich nou eenmaal niet in een overzichtelijk plot met schitterende volzinnen aan ons voor. In deze workshop duiken we in het genre literaire non-fictie en gaan we op zoek naar the drama in de realiteit. Met je notebook in de hand ga je op pad in Rotterdam om terug te komen met een verhaal waarin je, door de waarheid soms een beetje geweld aan te doen, juist die waarheid beter overbrengt.

Je workshopdocent is schrijver en journalist Dore van Duivenbode. Dore schreef voor o.a. NRC HandelsbladVrij Nederland en Volkskrant Magazine, maakt voor de VPRO documentaires en radioreportages en podcasts voor onder meer de Doelen. In 2018 verscheen haar boek Mijn Poolse huis, waarvoor ze de Bob den Uyl-prijs ontving voor het beste journalistieke reisboek. Momenteel werkt ze aan haar tweede boek, over de oerbossen van Centraal-Oost Europa.

Meld je uiterlijk 30 oktober aan via dit formulier. Uit alle aanmeldingen kiezen we maximaal twaalf deelnemers.

Deze workshop wordt mogelijk gemaakt door Vers Beton.

Datum: zaterdag 12 november 2022
Tijd: 14.30 – 17.00 uur
Adres: The Writer’s Guide: Gouvernestraat 87B
Tickets:
• Met korting (voor jongeren onder de 25 jaar, studenten en mensen met een laag inkomen): € 12,50
• Standaard (voor iedereen die niet onder bovenstaande categorieën valt): € 25,-
• Good Samaritan (iedereen die The Writer’s Guide wil supporten en schrijfonderwijs mede mogelijk wil maken voor schrijvers die het niet zo breed hebben): € 30,-
Aanmelden: hier

Bekijk hier al onze workshops.

RECOMMENDED READS