01/04/2023

14:30-17.00

The Radical Self-Care Writing Guide

“Caring for myself is not self-indulgence, it is self-preservation, and that is an act of political warfare.” Toen Audre Lorde dit schreef in haar essaycollectie A Burst Of Light in 1988, was het een verklaring van zelfbeschikking, een manier om aan een gewelddadige en onderdrukkende cultuur te laten zien dat je ertoe deed, dat je ‘care’ verdiende. De term werd in de loop van de jaren ontdaan van haar politieke betekenis en – onder kapitalistische invloeden – vervangen door gezichtsmaskers, geurkaarsen, wierook en jezelf pamperen.

Tijdens de cursus The Radical Self-Care Writing Guide gaan we terug naar de oorsprong van self-care en duiken we in essays, poëzie en manifesto’s van o.a. Audre Lorde, Johanna Hedva, bell hooks, Gloria Anzaldúa en June Jordan. Natuurlijk verdiepen we ons ook in onszelf en gaan we schrijven over onze eigen radicale vorm van self-care.

Je docent is Rachel Rumai Diaz, een allround woordkunstenaar die in haar werk op zoek gaat naar de verbinding tussen kunst en activisme. Zowel op het podium als achter de schermen zet zij zich in om bewustzijn te creëren en meer ruimte te maken voor ongehoorde stemmen. Zo werkt ze o.a. voor Stem op een Vrouw en is ze oprichter van het feministisch literair festival Zus en Zo, een platform dat zich richt op intersectionaliteit en modern zusterschap.  

Meld je uiterlijk 26 februari aan via het aanmeldformulier. Uit alle aanmeldingen kiezen we maximaal tien deelnemers.

Data: za. 1 apr., 8 apr., 15 apr., 22 apr., 29 apr. en 6 mei
Tijd: 14.30 – 17.00 uur
Locatie: The Writer’s Guide: Gouvernestraat 87B

Tickets:
• Met korting (voor jongeren onder de 25 jaar, studenten en mensen met een laag inkomen): € 100,-
• Standaard (voor iedereen die niet onder bovenstaande categorieën valt): € 250,-
• Good Samaritan (voor iedereen die The Writer’s Guide wil supporten en schrijfonderwijs mede mogelijk wil maken voor schrijvers die het niet zo breed hebben): € 300,-

Bekijk onze andere cursussen hier!

RECOMMENDED READS