24/04/2021

14:30-17:00

Revolution from Within

Alles dat je niet op je werk kunt zeggen, niet in de krant kunt printen en zelfs niet aan je vrienden kunt vertellen, kun je kwijt in je dagboek. De feministische schrijver Gloria Steinem zei ooit: “The truth will set you free, but first it will piss you off.” Maar hoe komt je dichter bij je eigen waarheden en hoe verwoord je die in een geschreven tekst?

In deze workshop werken we aan dagboekteksten voor een groeiend zelfvertrouwen. Met Steinem’s bestseller Revolution from Within: a Book of Self Esteem in de hand ontdekken we dat iedere revolutie die we op straat zien begint in de harten en geesten van individuen en hun groeiend zelfvertrouwen. Een zelfvertrouwen dat kan ontstaan en ontwikkelen in het meest intieme genre: het dagboek.

Je docent is schrijver en dj Emma van Meyeren. Vorig jaar bracht Uitgeverij Chaos een collectie van haar essays over rouw uit onder de titel Ook ik ben stukgewaaid. Haar interesse in het dagboek werd gewekt door de Twitterbot @sontagdaily met stukken uit de dagboeken van Susan Sontag.

Je kunt je niet meer aanmelden voor deze workshop.

Met Textual Politics organiseert The Writer’s Guide (to the Galaxy) een aantal workshops waarin we ons buigen over de meer activistische kant van schrijven. Kritische columns met een knipoog, schrijven over je lichaam als daad van politiek verzet of spandoeken borduren: the textual is political.

Datum: zaterdag 24 april 2021
Tijd: 14.30 – 17.00 uur
Locatie: online via Zoom
Tickets:
• Met korting (voor jongeren onder de 25 jaar, studenten en mensen met een laag inkomen): € 12,50
• Standaard (voor iedereen die niet onder bovenstaande categorieën valt): € 25,-
• Good Samaritan (voor iedereen die The Writer’s Guide wil supporten en schrijfonderwijs mede mogelijk wil maken voor schrijvers die het niet zo breed hebben): € 30,-
Aanmelden: hier
Voertaal: Nederlands, maar er mag ook in het Engels geschreven worden

Bekijk hier al onze workshops.

RECOMMENDED READS