09/04/2022

14:30-17:00

Make it Political!

Kan jouw dramatisch verlopen eerste date, onhandige val in de supermarkt of random gesprek bij de tramhalte een ripple-effect veroorzaken en de wereld redden? Als maker vertrekt Fadua El Akchaoui graag vanuit persoonlijke verhalen, dingen die haar zijn overkomen. In deze workshop leert Fadua je persoonlijke – en op het eerste gezicht misschien nietszeggende – gebeurtenissen te transformeren naar een ‘verhaal van nu’, naar een verhaal dat stiekem toch een grote maatschappelijke relevantie bezit en mensen kan bewegen tot actie. Want uiteindelijk zijn het persoonlijke en het politieke twee kanten van dezelfde medaille.

Fadua El Akchaoui is theatermaker, scenarioschrijver en actrice. Ze maakte verschillende eigen voorstellingen zoals Revolutie en Black Privilege, maar werd bekend bij het grote publiek door haar rol in Melk & Dadels. Na het succes van deze voorstelling maakte ze de voorstelling WRAK en schreef ze mee aan en acteerde ze in de bioscoophit Meskina.

Je kunt je niet meer aanmelden!

Met Textual Politics organiseert The Writer’s Guide (to the Galaxy) een aantal workshops waarin we ons buigen over de meer activistische kant van schrijven. Kritische columns met een knipoog, schrijven over je lichaam als daad van politiek verzet of spandoeken borduren: the textual is political.

Datum: zaterdag 9 april 2022
Tijd: 14.30 – 17.00 uur
Locatie: online via Zoom
Tickets:
• Met korting (voor jongeren onder de 25 jaar, studenten en mensen met een laag inkomen): € 12,50
• Standaard (voor iedereen die niet onder bovenstaande categorieën valt): € 25,-
• Good Samaritan (voor iedereen die The Writer’s Guide wil supporten en schrijfonderwijs mede mogelijk wil maken voor schrijvers die het niet zo breed hebben): € 30,-
Aanmelden: hier
Voertaal: Nederlands, maar er mag ook in het Engels geschreven worden

Bekijk hier al onze workshops.

RECOMMENDED READS