16/03/2023

18:30 - 21:00

In Search of Sexy Writing

In deze korte cursus stomen we je klaar voor Het Rode Oor, de erotische schrijfwedstrijd van de Buren. Het thema is dit jaar: Gezocht:… Denk aan advertenties waarin iemand op zoek is naar een persoon die ze in de metro, een koffietentje of zomaar op straat hebben gezien maar niet hebben durven aan te spreken. Of aan een briefje op het prikbord in je plaatselijke supermarkt waarin iemand op zoek is naar een goed huis voor hun pannenkoekplantstekje? Wat gebeurt er wanneer het gezochte wordt gevonden en deze mensen elkaar ontmoeten?

In drie online lessen leert docent Yael van der Wouden je de ins en outs van het schrijven van erotische verhalen. Natuurlijk ga je ook aan de slag met een verhaal dat je kunt insturen voor Het Rode Oor. De laatste les presenteren we de verhalen live op locatie bij The Writer’s Guide (to the Galaxy) in Rotterdam.

Yael van der Wouden studeerde literatuurwetenschappen en doceert naast creative writing ook storytelling en literatuurgeschiedenis. Haar essays en korte verhalen zijn gepubliceerd in o.a. De Gids, de verhalenbundel De goede immigrantThe Sun Magazine en bij de Jewish Book Council. Haar eerste roman komt uit in 2024. 

Meld je uiterlijk 2 februari 2023 aan via het aanmeldformulier. Uit alle aanmeldingen kiezen we maximaal twaalf deelnemers.

Data: do. 16 mrt., 23 mrt., 30 mrt. (online) & za. 15 apr. (op locatie)
Tijd: 18.30 – 21.00 uur (online lessen) & 14.30 – 17.00 uur (live les)
Locatie: Online & The Writer’s Guide: Gouvernestraat 85C

Tickets:
• Met korting (voor jongeren onder de 25 jaar, studenten en mensen met een laag inkomen): € 60,-
• Standaard (voor iedereen die niet onder bovenstaande categorieën valt): € 120,-

Voertaal: Nederlands

RECOMMENDED READS